agile42

Business Value Game

Gok niet als het op prioriteiten aankomt

Het Business Value spel is een eenvoudig maar krachtig hulpmiddel om prioriteiten te bepalen voor vereisten. Het Business Value spel is onderdeel van de set Planning Poker kaarten

 

Buy now!

 

Prijzen: Business Value Spel inclusief Planning Poker

 

 Product
Planning Poker incl. 
Business Value spel
Euro 4,76 incl. BTW /per Deck
Verzendkosten Germany, Austria, Switzerland, Luxembourg: Euro 7,00,-
  Rest van Europa: Euro 9,00,-
  Wereldwijd: Euro 15,00,-

Wat is het Business Value spel?

Het Business Value spel is in 2007 uitgevonden door Andrea Tomasini. Het is gebaseerd op het idee van Planning Poker dat grote bekendheid kreeg door het boek van Mike Cohn -- Agile Estimating and Planning.

Creative Commons License
Business Value Game by http://www.agile42.com/cms/pages/business-value-game/is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Germany License.

Doel van het Spel ##

Eén van de moeilijkste dingen om uit te vinden tijdens het prioritiseren van producteigenschappen is: wat is de echte waarde van deze nieuwe producteigenschap voor het bedrijf? Deze waarde noemen we Business Value. Niet ieder bedrijf heeft een gestructureerd marketing- en verkoopproces om de potentiële waarde van een nieuwe producteigenschap te bepalen. De waarde van deze eigenschap is gekoppeld aan de tijd die het kost om de eigenschap te ontwikkelen en op de markt te brengen. Het is niet ongebruikelijk dat de Stakeholders moeten bepalen welke nieuwe eigenschap het meest waardevol is om te ontwikkelen. Het is ook niet ongebruikelijk dat de verschillende Stakeholders het niet eens zijn over welke eigenschap eerst ontwikkeld moet worden.

Het vinden van overeenstemming in prioriteiten met Stakeholders zodat:

  • de prioriteiten volledig begrepen zijn.
  • de prioriteiten gedefinieerd zijn voor het hele bedrijf en niet voor individuen of afdelingen.
  • alle Stakeholders bewust participeren in het prioritiseren zonder de hele verantwoordelijk te delegeren naar de Product Owner.

Spelregels

Alle Stakeholders worden uitgenodigd voor een meeting van 2 tot 4 uur, genaamd de Product Management Board. In deze meeting worden ze gevraagd te stemmen op de Business Value van iedere product vereiste zoals gepresenteerd door de Product Owner uit de Product Backlog.

Business Value relatief bepalen

Belangrijk is dat de Business Value relatief bepaald moet worden (zie de website van Mike Cohn voor meer informatie) en dat de waarde gerechtvaardigd moet worden in één van de volgende categorieën:

  • Nieuwe Zaken: iedere vereiste die potentieel nieuwe klanten brengt of nieuwe markten aanboort.
  • Up Sell: iedere vereiste die meer geld opbrengt bij bestaande klanten.
  • Behouden: iedere vereiste die voorkomt dat de klant overstapt op de concurrent.
  • Operationele Efficiëntie: iedere vereiste die het bedrijf geld bespaart.

De Product Owner geeft een overzicht aan de Stakeholders van de vereiste. De Stakeholders kunnen korte vragen stellen als er onduidelijkheden zijn. Samen kiezen de Stakeholders een vereiste die ze allemaal goed begrijpen als 'baseline' en kennen deze een Business Value toe. Relatief ten opzichte van deze vereiste zullen alle andere vereisten ook een waarde toegekend krijgen.

De waardes die Stakeholders toe kunnen kennen staan op de kaarten en volgen deze specifieke reeks: 100, 200, 300, 500, 800, 1200 en 3000.

Nadat de Product Owner zijn vereiste heeft gepresenteerd leggen alle Stakeholders de kaart neer met de waarde die ze toe willen kennen. Als alle kaarten op tafel liggen worden de kaarten tegelijk omgedraaid. De twee Stakeholders met de laagste en hoogste waardes proberen elkaar (kort!) te overtuigen. Hierna wordt opnieuw gestemd, totdat er overeenstemming is bereikt.

Een timer kan helpen om te voorkomen dat discussies uitlopen.

Voordelen van het Business Value spel

Het spel is kort en eenvoudig maar uitzonderlijk nuttig. Het spelen van het spel laat alle Stakeholders op een transparante en gestructureerde wijze prioriteit aanbrengen in product eigenschappen op basis van de potentiële waarde voor het bedrijf. Aan het einde van het spel is er een lijst met prioriteiten waar alle Stakeholders het over eens zijn die gepresenteerd kan worden aan de rest van het bedrijf.

En, ook niet onbelangrijk, het is leuk ;-)

Het Business Value spel is onderdeel van Planning Poker.

Buy now!only 4,76 € per deck incl. tax.

 

Agilo™for trac

Agilo™ for trac is een flexibel, web-gebaseerde applicatie voor de ondersteuning van het Scrum proces. Het is uitgebreid aan te passen aan uw procedures.

Download Agilo

agile42 offers many useful Scrum Tools like the Scrum Planning Poker, the Business Value Game to prioritize requierements and Agilo for Scrum the successful Scrum Tool Scrum Spiekbrief

Een enkel A4tje met een overzicht van Scrum. Een snelle referentie voor de Rollen, Artefacts en Ceremonies van Scrum en een korte omschrijving van de onderlinge samenhang.

Meer over de agile42 Scrum Spiekbrief ›

Scrum 

agile42 heeft al bij een groot aantal bedrijven Scrum succesvol geïntroduceerd. Agilo is gebaseerd op de ervaring die we bij deze bedrijven hebben opgedaan. Meer informatie en referenties vindt u hier: